Een paardmens

Een grote wens van ons is een zwembad bij de B&B.

We zijn in een wereld terecht gekomen waar we nooit iets mee te maken hebben gehad! We krijgen voorlichting over “piscine coque (kuipzwembad) ´of met een “liner” en zout of chloor, een elektrisch afdekzeil of constant met netjes rondrennen om het schoon te houden.  Stenen met anti sliblaag of hout op het terras er omheen. Ik ben zelf vroeger een keer vreselijk hard op mijn achterhoofd gevallen in een zwembad met gladde stenen met een hersenschudding tot gevolg waar ik me nog wel eens achter verschuil bij cognitie achteruitgang. Willen we een pompinstallatie ingegraven of in een huisje, de kleur van de bodem blauw of antraciet, welk formaat zwembad, welke diepte? En willen we een trap over de hele lengte of in twee hoeken? Verwarmd water of niet? Daar hoef ik niet lang over na te denken. Ik hou helemaal niet van koud zwemwater en uren door moeten komen.  Met Sofie heb ik een paar jaar geleden in de winter wekelijks gezwommen op donderdagavond in een binnenzwembad. Het water was erg koud, tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik tegenover de badmeester veinsde een hartkwaal te hebben waardoor ik heel langzaam door moest komen, om geen commentaar te krijgen. Naast de verwarming is er nog genoeg te kiezen. Wat ik heerlijk vind zijn de prachtige heerlijk ruikende glossy bladen die we steeds meekrijgen met de mooiste voorbeelden van prachtige zwembaden. Moeilijk om de juiste zwembadbouwer te kiezen, het blijft een gok.  Ik vind Jerome wel leuk omdat hij een mooie kop heeft en een bril die perfect bij hem past. En het logo van het bedrijf, Centaures, een paardmens met een pijl en boog vind ik ook heel erg mooi.  Laurent merkt terecht op dat dit absoluut geen graadmeters zijn om een keuze te maken. Hij onderhandelt en speelt ze allemaal tegen elkaar uit waardoor we het gevoel krijgen duizenden euro’s te verdienen, ook dat klopt natuurlijk niet. Om het terras komt een hek, ik dacht dat dit verplicht was maar blijkt niet zo te zijn. Een alarm of afdekzeil mag ook maar dat vind ik niet voldoende. Ik heb sinds ik kinderen heb altijd de angst gehad dat ze zouden verdrinken. Heb ze aan tuigjes vastgezet op het strand en kreeg hierdoor vaak afkeurende blikken van andere zonaanbidders. Heb uren doorgebracht in afgrijselijk hete zwembaden en kapitalen uitgegeven zodat ze zo snel mogelijk hun zwemdiploma’s hadden. Cyril was de gevaarlijkste, hij had op zijn zesde al zijn A-B-C en zwemvaardigheid diploma.

Over één ding zijn we het in ieder geval steeds eens;  dat zwembad wordt zo snel mogelijk aangelegd en zeker verwarmd en krijgt een mooi hek eromheen. We planten lavendelplanten bij het hek net als in de glossy zwembladen.

Graag nemen we je mee in ons nieuwe, zonnige avontuur. In verschillende blogs zullen we meer vertellen over ons, de B&B, activiteiten in de omgeving en andere leuke tips voor een geweldige vakantie in de Dordogne.

Met zonnige groet,

Laura en Laurent