De witte drol

De witte drol

In onze gites staan een aantal tweepersoons bedden.
Stevige bedden met goede matrassen, dus wij gingen er vanuit dat dit in orde was.
Tot de manager van Gite de France langskwam. Zij maakte ons er op attent dat niet iedereen in een tweepersoons bed wil slapen. Mensen snurken, trekken aan het beddengoed en dat kan een reden zijn om in een apart bed te willen slapen. Bedden moeten “modulable” zijn zei ze, wat inhoudt dat je ze van en tegen elkaar moet kunnen zetten. Ook is het wenselijk dat er geen hoog voeteneinde aan het bed zit. Vooral Nederlanders zijn lang en houden daar niet van, vertelde ze. Wij waren verbaasd, hadden daar niet bij stilgestaan. Wij slapen zelf in een tweepersoons bed met hoog voeteneind. Maar denkend over slaapgewoontes bedacht ik me dat ik zelf ook slaapwensen heb.

Jaren geleden hadden wij een nacht geboekt in een B&B in Oostenrijk. Ik sliep daar op een kussen die in één woord fantastisch was. Hij was iets langer dan een normaal kussen maar wel de helft breed, compact.
Bij het uitchecken was ik zo enthousiast over dat kussen dat de eigenaresse om er vanaf te zijn me aanbood dat ik hem voor 20 euro mee mocht nemen. Uiteraard heb ik dat gedaan. Sindsdien slaap ik met dat kussen, het is multifunctioneel. Als je het warm hebt koelt hij je af, als je het koud heb verwarmt hij. Hij past zich aan je houding aan, kortom heerlijk.
Laurent had een hekel aan dat kussen. Venijnig gooide hij hem vaak uit bed omdat “die witte drol” (zoals hij hem noemde) tussen ons in lag en dat zinde hem niet. Ik vond “witte drol” een vette belediging voor mijn heerlijk kussen!

Bij de gedachte aan een witte drol krijg ik associaties met heel vroeger. Bij ons in de buurt woonde oom Piet, hij had een oude witte  hond die witte drollen achterliet. Wij dachten dat dit normaal was omdat die hond wit was maar hij bleek achteraf een galafwijking te hebben. Je kon precies zien als oom Piet  zijn hond had uitgelaten. Mijn vriendin Willemijn en ik amuseerde ons door de witte drollen met een katapult naar nietsvermoedende voorbijgangers te schieten.
Hiermee wil ik mijn zalige kussen niet geassocieerd hebben!

Laatst zei Laurent ineens “waar is die witte drol”? Hij had ontdekt dat dit kussen perfect kon fungeren als houder voor zijn tablet als hij wil Netflixen in bed.  Weer een extra functie! Hij heeft tot mijn vreugde toegegeven dat toch wel een handig multifunctioneel kussen is en praat nu respectvol over mijn kussen. In onze B&B gaan we de bedden aanpassen zoals ons is aangeraden. Ik gun echter iedere gast een witte drol!

Graag nemen we je mee in ons nieuwe, zonnige avontuur. In verschillende blogs zullen we meer vertellen over ons, de B&B, activiteiten in de omgeving en andere leuke tips voor een geweldige vakantie in de Dordogne.

Met zonnige groet,

Laura en Laurent