De Stratego kringloop

De Stratego kringloop

Wij zijn een spelletjes familie. We maken ook veel lawaai tijdens het spelen. Menig relatie van onze kinderen is erg onder de indruk geweest na deelname aan deze avonden.

Over het algemeen kan ik goed tegen mijn verlies. Mens Erger je Niet speel ik niet meer. Ik heb dat vroeger oeverloos met mijn broer moeten spelen van mijn moeder omdat hij moest leren tegen zijn verlies te kunnen. Alleen met Statego moet ik toegeven dat ik niet tegen mijn verlies kan. Met Cyril speel ik altijd Stratego, we proberen elkaars gedachten en strategieën te doorgronden. Cyril is de master,  ik moet het toegeven. Steeds als ik een nieuwe strategie bedenk doorgrondt hij dit, enorm irritant is dat. Vorig jaar ben ik met kleren en al het zwembad in gesprongen van blijdschap toen ik zijn vlag op het allerlaatste moment eindelijk een keer veroverd had.

Hoeveel spelletjes en speelgoed wij hebben bleek tijdens de verhuizing! Sofie kwam me helpen met inpakken en gaf me voorzichtig de tip om niet alles niet mee te nemen naar Frankrijk want het was erg veel! We maakten drie stapels, een voor algemeen gebruik in Frankrijk, een voor privé gebruik, een voor de kringloopwinkel. De hele kamer stond vol met stapels dozen met spelletjes.

Midden in deze chaos kwam Jack, de man van Sofie onverwachts langs. Ze vertelden ons dat ze in maart 2023 een kindje krijgen! Totaal in shock van dit fantastische nieuws heb ik per ongeluk de Stratego in de doos voor de kringloop gedaan en weggebracht!

Ik heb de verleiding weerstaan dit zo te laten, op zich wel lekker rustig een tijd niet die terugkerende frustratie als Cyril me iedere keer weer verslaat. Uiteindelijk toch naar de kringloop gegaan en de Stratego teruggekocht. Ik vond het te vrekkerig om het verhaal uit te leggen aan de eigenaar van de Kringloop en heb het netjes betaald.

Het speelgoed en de spelletjes zijn helemaal uitgezocht. Onze kleinkinderen kunnen zich uitgebreid vermaken vanaf de geboorte tot ze volwassen zijn.
We hebben bedacht dat we spelletjes en speelgoed gaan uitlenen  voor de vakantiegangers die bij ons reserveren. Naast boeken, spelletjes en puzzels, ook badminton, tafeltennis, jeu de boules, croquet etc…

“Kinderen hebben tegenwoordig genoeg aan een iPad” hoor ik echter steeds vaker en ik zie het ook. Ik hoop echter twee dingen:
-Dat ik niet voor niets al dat speelgoed en die spelletjes bewaard heb!
-Dat Cyril later een kind krijgt dat hem steeds verslaat met Stratego.

Graag nemen we je mee in ons nieuwe, zonnige avontuur. In verschillende blogs zullen we meer vertellen over ons, de B&B, activiteiten in de omgeving en andere leuke tips voor een geweldige vakantie in de Dordogne.

Met zonnige groet,

Laura en Laurent