Vroeger, als we bij de moeder van Laurent op bezoek waren in de Provence, en voor haar naar de glasbak gingen, zag ik bij die glasbak altijd het straatnaambordje : rue des Coquelicots.
Ik vond dat altijd een heel leuk woord en onthield het nooit. Ik dacht altijd dat het iets met hanen te maken had omdat het woord coq er in zit. Later kwam ik erachter dat coquelicot “klaproos” betekent.
Toen we een naam voor onze B&B gingen bedenken dacht ik gelijk aan coquelicots. In de Dordogne groeien ze overal dus die brug was gemaakt. Laurent vond het een leuk idee. Onze website zou Coquelicots-Dordogne.nl/fr/com worden.
Klaprozen vind ik ook mooi en de afbeelding leent zicht goed voor een logo. Het leuke van een klaproos is dat deze het beste op voedselarme grond groeit en geen extra verzorging nodig heeft. Deze bloem zie je dan ook veel langs de kant van de weg, op taluds of in de weilanden.
Ik ging informatie over klaprozen googelen, de mooiste beschrijvingen las ik:
– deze mystieke en magische bloem kan jou helpen om je intuïtie aan te wakkeren en je kracht te laten groeien.
– de klaproos is een bloem met een mooie balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie.
– een geduldige en waardige bloem waarmee niet te spotten valt.
– ze komt uit haar knop geheel op haar eigen kompas en in haar eigen tijd en laat zich niet opjagen, manipuleren of compromitteren.
– klaprozen helpen met het brengen van welverdiende en noodzakelijke rust en slaap.
Zo kan ik nog wel even doorgaan, er staat heel veel over beschreven. Heel mooi natuurlijk en ik kan dit helemaal gebruiken om deze naam en logo te verklaren maar eerlijk gezegd vind het gewoon een mooie bloem.
Eén beschrijving die ik las vond ik echter wel passend: “het uiterlijke is niet zo belangrijk voor haar, want zij voelt dat haar waarde binnen in haar oude en mystieke wijsheid ligt…”
Als je een dagje ouder wordt best een goede quote!